2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csökkent a késelések száma

Az utóbbi egy év során tízezernél is több embert vett őrizetbe, és több mint ötezer kést foglalt le a londoni rendőrség annak az akciósorozatnak a részeként, amelynek célja a brit fővárosban riasztóan elszaporodott késes támadások megakadályozása volt.
2009. május 18. hétfő 23:49 - HírExtra
A Boris Johnson polgármester hivatalba lépését követően kezdődő 290 ezer vizsgálat során 10 266 személyt vettek őrizetbe és 5480 kést foglaltak le. Tíz letartóztatottból kilencet bűncselekmény elkövetésével vádolnak.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a brit fővárosban az elmúlt tizenkét hónap alatt egyharmadával csökkent a késelésben megsebesült tizenévesek, és kilenc százalékkal a késeléses bűncselekmények száma. Mark Simmonds parancsnok elmondása szerint intézkedéseik révén 42 százalékban csökkentet a "csúcsidőben", vagyis a tanítás utáni három órás időtartamban elkövetett késelések aránya. Ez az időszak azért különösen veszélyes, mivel a gyerekek ekkor találkoznak a hazafelé vezető úton, és csapnak össze.

Londonban az elmúlt években egyre több, sok esetben halálos áldozatot követelő bűncselekményt követtek el fiatalok. 2008-ban összesen 29 tinédzsert öltek meg, közülük huszonkettőt leszúrtak.

Idén eddig már nyolc tizenévest gyilkoltak meg, a legutóbbi áldozat egy 18 éves fiú volt, akit a hónap elején találtak meg leszúrva egy lépcsőházban London délkeleti részén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását