2024. május 5. - Györgyi

Sok a lopás, jó lesz figyelni

A karácsonyi bevásárlások idején különösen sok a zseblopás, a rendőrség ezért azt kéri, hogy az üzletekben, a zsúfolt tömegközlekedési járműveken és a megállókban mindenki vigyázzon az értékeire - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese v
2007. december 23. vasárnap 15:01 - Hírextra
A zsebtolvajok a tömegben a lökdösődést, tülekedést kihasználva próbálják meg elemelni az értékeket. A tolvajok leggyakrabban kézben tartott, vagy földre helyezett táskából, illetve kabátzsebből emelik ki a pénztárcákat - mondta Sass Oszkár.

A trükkös lopások között említette, hogy vannak olyan tolvajok, akik érdektelenséget mímelve látszólag "csak" zsebre dugott kézzel álldogálnak, ám csak a pillanatra várnak, amikor saját kivágott zsebükön kinyúlva veszik el mások értékeit.

A zsebesek általában "munkamegosztásban" tevékenykednek; így például, amíg egyikük eltereli a kiszemelt áldozat figyelmét, addig másikuk a tömeg elől eltakarja harmadik társukat, aki eközben megkaparintja az értékeket. Van köztük, akinek az a feladata, hogy jelezze, ha a lopásra valaki felfigyel, míg mások a már ellopott értékeket viszik el a helyszínről.

A BRFK azt ajánlja, hogy ha valaki tetten ér egy zsebtolvajt, hangosan kérje az emberek segítségét, majd mielőbb értesítse a rendőrséget.

Az ügyeletes elmondta: civil ruhás kollégáik, a zseblopási osztály munkatársai is jelen vannak a karácsonyi forgatagban, elsősorban a bevásárlóközpontokban, vasútállomásokon, valamint a zsúfolt 7-es buszokon, az 1-es, a 4-es és a 6-os villamosokon próbálják meg lefülelni a zsebtolvajokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását