2024. május 11. - Ferenc

Halálos áldozatok Amerikában

Hózápor és szélvihar söpört végig az Egyesült Államok középső részén, legkevesebb öt halálos áldozatot követelve, akik közlekedési balesetekben vesztették életüket. Számtalan repülőgép a földön rekedt, több autópályát átmenetileg lezártak.
2007. december 23. vasárnap 13:46 - Hírextra
Az Egyesült Államok időjárás-előrejelző központja még vasárnap is arra figyelmeztetett, hogy a kontinens nyugati-középső részén, Illinois, Iowa, Missouri, Wisconsin, Michigan és Minnesota egyes részein a közlekedés bármilyen formában veszélyes, sőt lehetetlen. Michigan felső részén, a kanadai határhoz közel az előrejelzések szerint vasárnap estig 10-17 centiméteres hóréteggel kell számolni.

A szélsőséges időjárás kérdésessé tette a karácsonyra hazakészülők utazását, és az Iowába tervezett elnökválasztási kampányt. Iowában rövidesen, január harmadikán szavaznak a republikánus és a demokratapárti elnökjelöltekről, az Államokban elsőként.

A hóesés miatt Texas államban több baleset is volt, egy ember meghalt, öten súlyosan sérültek, összesen nyolcvan jármű torlódott föl. Nem kevesebb mint 300 közlekedési baleset volt Minnesota államban, ahol hárman haltak meg. Az ötödik halálos karambol Missouriban történt, amikor a csúszós út miatt egy autó kisodródott Kansas City közelében.

A téli csapadék beterítette a chicagói O'Hare nemzetközi repülőteret, ahol legalább 170 járatot töröltek, számtalan gép pedig csak késve indulhatott.

A mostani havazás ellenére egy korábbi előrejelzés azt jósolta, hogy 2007 bekerül az Egyesült Államok legmelegebb éveinek - 1895 óta számon tartott - tízes toplistájába.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását