2024. április 26. - Ervin

Borút-minősítési projekt

Jövő évtől kezdve három ország - köztük Magyarország - kilenc borútja vezet be szolgáltató-minősítési rendszert. Öt dél-dunántúli borút kapott "Európai Borút Minőség" védjegyet és oklevelet, amely garancia a turistáknak, hogy Európa-szerte azonos minősége
2007. december 23. vasárnap 13:53 - Hírextra
Az Európai Unió által támogatott Vin Tour projekt a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetésével és öt dél-dunántúli borút szakmai közreműködésével indult 2005-ben. A magyar borutak mellett három olasz és egy spanyol borút is csatlakozott a munkához, és kidolgozták az Európai Borút Minősítési Rendszert. Az Európai Borút Minőség védjeggyel és oklevéllel lehetővé válik, hogy a szolgáltatók Európa-szerte azonos minőségi garanciát nyújthassanak a borutakra látogató turistáknak - derül ki a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. közleményéből.

A partnerek 2008-tól a többi magyar borutat is szeretnék bevonni a minősítési rendszerbe. A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a magyarországi borutakat és borturizmusban érintett szakmai szervezeteket egy kerekasztal beszélgetésre hívta. A jelen levő csaknem húsz borút egyetértett abban, hogy a Vin Tour minőségi követelményei közül a borutaknak közösen ki kell választani azokat, amelyeket minden borútnak alkalmaznia kell majd tagjaik minősítése során. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a megbeszélésen hangsúlyozta: egységesíteni kell az elvárások mellett a védjegyeket is, mert a turistákat összezavarja, ha különböző borutakon különböző jelölési rendszerekkel találkoznak.

A tanácskozás végén a résztvevők abban egyeztek meg, hogy 2008-ban felmérik a magyarországi borutak szolgáltatóinak jelenlegi minőségi színvonalát, majd ez alapján kialakítanak egy országos borút-állomás minősítési rendszert.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását