2024. április 30. - Katalin, Kitti

Politikai fordulat?

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter pénteken a washingtoni külpolitika jövőre tervezett irányvonaláról azt mondta, hogy az a konfliktusok és konfrontációk befejezéséről szól majd.
2007. december 22. szombat 19:22 - Hírextra
Rice szerint az Egyesült Államoknak nincsenek megrögzött ellenségei, akár Iránnal is tárgyalnának, ha Teherán is érdekelt a nézeteltérések felszámolásában. George Bush amerikai elnök mandátumának elején - a szakértők egyöntetű véleménye szerint - egyoldalú és konfliktus-kereső politikát hirdetett, amikor Iránt, Szíriát és Észak-koreát a gonosz tengelyének nevezte.

Rice az amerikai külpolitika fő irányának nevezte a palesztin-izraeli konfliktus felszámolását. Mint mondta, Bush elnök aktívan részt kíván venni a folyamatban. Szíria és Irán kapcsán a külügyminiszter azt mondta, hogy Washington kész bárhol, bármikor, bármiről tárgyalni a két ország képviselőivel, ha Teherán és Damaszkusz az együttműködés mellett dönt.

Észak-Koreával javult az Egyesült Államok viszonya Rice szerint. Mint mondta, a két ország fontos lépéseket tett a koreai félsziget nukleáris leszereléséért, de további erőfeszítésekre van szükség. A pénteki sajtótájékoztatón Condoleezza Rice elmondta azt is, hogy hamarosan - a tömegpusztítófegyver-programját három éve felszámoló - Líbiába látogat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását