2024. május 9. - Gergely

Locsolási tilalom

Állandó vízkorlátozást vezetett be vasárnaptól a kormány az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, hogy így segítse a klímaváltozás elleni harcot. A vízkorlátozás eddig a tartalékok mennyiségétől függött, de ezentúl a víztározók tartalékától függetlenül is ál
2007. szeptember 16. vasárnap 14:26 - Hírextra
Az új szabályok szerint tilos délelőtt 10 és délután 4 óra között locsolni. Az állam miniszterelnöke, Morris Lemma szerint a megszorítások tükrözik a kormány eltökéltségét a vízmegtakarítás tekintetében.

"Tudjuk, hogy a klímaváltozás valós probléma, ezért kénytelenek vagyunk megtanulni másképpen bánni a vízzel"- nyilatkozta a miniszterelnök.

A kormány szerint Sydney lakosai szinte semmit nem fognak észrevenni a takarékoskodásból, hiszen a most állandósított intézkedések nem szigorúbbak, mint az eddigiek. A lakók eddig is csak kizárólag kannából locsolhatták kertjüket délután 4 és 7 között, nem moshattak autót csapvízzel és az uszodájukat is csak esővízzel tölthették fel. Akik a megengedett szintnél többet fogyasztottak, vizet kellett vásárolniuk a hatóságoktól.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását