2024. május 5. - Györgyi

Lehet tüntetni

A bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrségnek azt a határozatát, amely megtiltotta volna, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt tüntethessen a nyíregyházi önkormányzati közgyűlés időpontjaiban a város polgármesteri hivatala előtti téren - közölte
2007. december 22. szombat 21:23 - Hírextra

Az megyei bíróság hatályon kívül helyezte a nyíregyházi rendőrkapitányság korábbi, tüntetéstiltó határozatát, így a jogerős végzés szerint a Jobbik megyei szervezete a közgyűlések időpontjaiban is tarthat tüntetést a városháza előtti téren - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A szóvivői feladatokat is ellátó bíró tájékoztatása szerint a rendőrség azért akarta betiltani a tüntetéseket a közgyűlés ülése alatti időpontokban, mert a kormányváltást követelők - mint azt a kapitányság határozata megfogalmazta - "súlyosan veszélyeztetnék a népképviseleti szervnek minősülő közgyűlés működését".

A bíróság nem osztotta a rendőrkapitányság álláspontját - mondta Nyakó Zsuzsanna - mert "nem lehet megalapozottan következtetni arra, hogy fennáll a közgyűlési működés tényleges megzavarásának súlyos veszélye".

Hozzátette: ha a közgyűlés működését valóban zavarnák a demonstrációk az üléseket alatt, akkor a gyülekezési törvény alapján a rendőrség feloszlathatja a tüntetést.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt szabolcsi szervezete előre bejelentetten több mint egy éve szinte minden este tart tüntetést a nyíregyházi polgármesteri hivatal előtt, és a demonstrációk hangereje az idén többször is megzavarta a közgyűlés munkáját, mivel a tanácskozóterem ablakai a városháza előtti térre néznek.

A rendőrségen - mint az a bírósági dokumentumból is kiderült - az egyik közgyűlési tag kezdeményezte a tüntetések betiltását a tanácskozások idejére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását