2024. május 7. - Gizella

Luxuslakásokat fosztogatott az ismert színész

Egy prágai kerületi bíróság két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Dragan Radivojevic népszerű szerb színészt, aki egy nemzetközi betörőbanda tagjaként prágai luxuslakásokat fosztogatott.
2007. december 22. szombat 21:16 - Hírextra


A bíróság bizonyítottnak találta, hogy az Emir Kusturica házimozijából (Umca, umca, macskazaj, eredeti címén Super 8 Stories) is ismert színész betört két családi házba és egymillió korona fölötti kárt okozott, mely mintegy 10 millió forintnak felel meg.

Eredetileg 12 családi házba való betöréssel vádolták meg és azzal, hogy testi sértést követett el egy biztonsági őr ellen. Utóbbi azonban nem tudta azonosítani Radivojevicet a bíróság előtt.

A vád szerint a társaság luxusházakba és lakásokba tört be Prágában és környékén. A szenvedő alanyok közt vannak olyan cseh hírességek is, mint Karel Gott legendás énekes és Vaclav Klaus államfő.

A banda ékszereket, pénzt, régiségeket, autókat lopott és időnként egy-egy széf teljes tartalmát kiürítette.

A nemzetközi társaság tagjai általában honfitársaiknak adták el a lopott értékeket. Feltételezések szerint többször kábítószerek hatása alatt követték el tettüket.

Radivojevic három állítólagos társát, akik szintén az egykori Jugoszlávia területéről származnak, hét év börtönre ítélte a bíróság és kitiltotta a Csehországból. A színész büntetését négy év próbaidőre felfüggesztették.

A Kiki becenéven is emlegetett Radivojevic ügyét külön tárgyalta a bíróság, mert a színész a többiek tárgyalása idején külföldön tartózkodott. A szerb színész talán legnevesebb filmje A felejtés virágai (Harrison's flowers), mely 2000-ben készült.

A 30 tagú bandát 190 betöréssel vádolják, összesen 46 millió cseh korona (közel 460 millió forint) értékben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását