2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ganxsta Zolee karácsonykor nem iszik

Ganxsta Zolee Ozzy Osburne nyomdokaiba lépett: fenegyerek családdal. Ki is faggattam róla, mennyire kispolgári náluk a karácsony. Ünnepi asztal, vagy pocsolyarészegen dorbézolás? Csendes éj vagy Motörhead? Meg fognak lepődni: szilveszterkor is otthon fog
2007. december 22. szombat 12:02 - Tálos Lőrinc
Nálatok hogy telik a karácsony? Család, kajálás, angyalka?

Veszek fát. Ami aztán vagy felgyullad, vagy leszedik a kutyák. Ezért idén kis fában gondolkodom.

Halgass a tapasztalt kutyásra: ki kell kötni.

A kutyát vagy a fát?

A fát.

A kutyát semmiképp.

Semmiképp.

Szóval kis fát. Vagy műfát, és így környezetvédő is leszek. A kis fát felteszem a pult tetejére, úgy nem sodorják el a kutyák.

Ne tegyél rá szaloncukrot vagy mézeskalácsot. Megeszik a kutyák. Ha macska is van, a színes gömböket a felsőbb ágakra kell, mert azt szeretik pofozni. Higgyél nekem, évtizedes rutin.

Nem szoktunk rá szaloncukrot tenni, mert azt mind megesszük. Illetve nem mindet, mert én nem mindet szeretem, csak a a zseléset. Az meg nem jut el a fáig. A másik, ami nagyon lényeges a karácsonyban az a menü. A menü halászlé, rántott hal és kétféle krumplisaláta, majonézes meg hagymás, ecetes. Ha ez nincs, akkor nincs karácsony. Gyerekoromban az ajándék volt a legfontosabb, most már egyáltalán nem érdekel. Milyen ajándékot lehet nekem venni, amivel nem tudom meglepni magamat? Az ajándékozás az a fiatalabb korosztálynak lényeges, meg édesapámnak, mert ő megmaradt fiatalabb korosztálynak. Ő óvodás a mai napig. Azt nézi milyen drága az ajándék. Ha nem elég drága, akkor csalódott. Isteni neki vásárolni. Mindenre azt mondja: „Ez? Csak ez a szar?” és közben boldogság tükröződik az arcáról. Igazi karácsonyi ember. Én meg – bár nem vagyok haspók – sasolom az asztalt, hogy mikor támadhatom már meg a krumplisalátát.

A fát te szoktad faragni? Férfiember, családapa, mégiscsak a te dolgod...

Régen apám faragta, tavaly már én faragtam. Ha olyat veszek, akkor kénytelen vagyok. De inkább megpróbálom lefaragtatni az emberrel akitől veszem. Viszem magammal a karácsonyfatalpat és dugom az orra alá, hogy: csináld bele! Utálom faragni. Ha más nincs, veszek újat, amibe nem kell beleerőszakolni.

Ivás? Csak jó magyar szokás szerint? Reggel forralt bor, mert az hozza meg az ünnepi hangulatot, bor a halhoz és végül tojáslikőr...

Nem. Karácsonykor soha. Nézd, én egész évben iszom! Viszont a karácsony nekem nem egy buli. Az ivás számomra azt jelenti, hogy a haverokkal a buliban fetrengünk. A családdal minek igyak? Annak semmi értelme! Szóval nem piázok, mert a karácsony nálam a kajára megy ki. Piálni szilveszterkor is akkor szoktam, ha bulink van.

A főzésben részt veszel? Azt mondják jó halászlevet csak férifiak tudnak főzni...

Nem mondom, hogy soha, de nem jellemző. A zsiroskenyérnél tovább nem tudok jutni. Viszont fogyasztásban zseniális vagyok, a leghálásabb közönség. Mindent megeszek és minden mennyiségben.

Halászlében melyik iskola híve vagy? Passzírozós vagy gyufatésztás?

Passzírozás? Az mi?

Együtt főzik a legundorítóbb haldarabokat, harcsafejet és egyéb rémeket, aztán átpasszírozzák a visszamaradt zűrzavart és hozzáöntik a leveshez, hogy sűrű legyen.

Én olyan halászlevet szoktam ami jó csípős de nem bajai, mert a tésztát azt nem szeretem. Sok haltej és ikra legyen benne, az a jó, a hal nem is fontos. Azt lehet zabálni. Tudod én az evésben a kutya módszer híve vagyok: az ember leül és befal mindent mint egy állat, rágás nélkül. Ezt szálkás étellel nem lehet. Én nem szeretek franciásan enni, hogy csak egy kis darabot emelek a számhoz. A másik amikor egy kihoznak egy tányért valami maradékkal rajta, hogyaszongya francia konyha...

Ezt ismerem: „Elnézést piszkos a tányér! Jaj, ez már a főétel?”

Látod én ezért szertem a mexikói konyhát. Egy vájdling csípős kaját raknak eléd, na, az evés.

Milyen az első karácsony gyerekkel?

Bizony! Neki vettem először ajándékot. Még senkinek nem vettem semmit, de az övé már megvan, mert Ő a legfontosabb. A gyerekeknek a legfontosabb az ajándék, a felnőttek viszont zabáljanak, nem? Ja, meg a kutyáknak is megvan az ajándéka. Az nagyon fontos, kapnak játékot, jutifalit és műcsontot. A kutya az olyan mint a gyerek, nekik való a karácsony.

De szilveszterkor már csak adsz az érzésnek, nem? Ereszd el a hajamat?

Akkor bulizunk, ha fellépésünk van, de akkor be is bombázunk! Egyébként olyan mint a karácsony. Ha egész évben bulizunk, miért rontsam el akkor a szilvesztert? Ez olyan dafke dolog. Ha valahol játszunk, akkor bebaszunk rendesen, de külön nem megyek el. Szorgalmi feladatból el-el járunk bebaszni, de akkor hétköznap. Péládul ma. Ma nagyon elmegyünk szorgalmizni, az év 334 napját végigpiáljuk. Idén szilveszterkor lett volna egy rendezvény ahol felléptünk volna, de ez befuccsolt. Mi meg nem vállaltunk mást, tehát szilveszterkor otthon fogunk gubbasztani. Én legalábbis nem hiszem, hogy elmegyek bárhová is. Majd januárban, akkor lesz szülinapi koncertünk, na arra rákészülünk.

Gyere lóversenyre, szilveszteti futam. Lehet fogadni, forraltborozni, szidni a hideget... Kalapos nők és cigányzenészek, a társadalom majd összes szelete ugrál a lelátón és üvölti a lova nevét miközben a pezsgőt ez előtte álló kabátjára önti. Egyszer át kell élni, bár olyannal még nem találkoztam aki csak egyszer járt volna lóversenyen.

Lóverseny? Ahol a Fábry is hajt? Ügyes a csávó, vagy csak lelkes? Eddig még nem hívtak. Most év vége azzal telik, hogy készülünk a KGB koncertre, ez a legfontosabb, a lemez most jelent meg karácsonyra. Ezt vedd bele, mert a promó mindig jól jön. Ez egy jó happy-sörpunk zenekar. Újévkor viszont berúgunk. December 30-n és január elsején nagy piálás lesz, csak a szilveszter marad ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását