2024. április 19. - Emma

Az álllamtitkár finomítana a részleteken

Heves ellenérzéseket váltott ki a közigazgatásban dolgozók egy részében az idén bevezetett teljesítményértékelő rendszer; Szetey Gábor személyügyi államtitkár szerint az alapelv és az irány jó, a részleteken azonban még finomítani kell - írta a szombati N
2007. december 22. szombat 10:51 - Hírextra

November végén fejeződött be a minisztériumi köztisztviselők teljesítményértékelése, az ennek alapján meghatározott jutalmakat már ki is utalták. Négyféle minősítést alkalmaztak: a kiválók közé a dolgozók maximum 10 százaléka kerülhetett, magas szintű értékelést 20-30 százalék kaphatott, elvártat 50-60 százalék, míg a nem megfelelők 10 százaléknyian lehettek.

Szetey Gábor személyügyi államtitkár a lapnak elmondta: január elején a fő irányt megtartva átdolgozzák a rendszert. Várhatóan változtatnak a jutalmak összegének túlzott differenciáltságán, a kötelező eloszlás százalékos arányain, és fokozottabban figyelnek a végrehajtás minőségére is. Kiemelte, hogy jövőre a módosított TÉR-t kiterjesztik a kormányhivatalok és központi hivatalok dolgozói állományára is, így összesen már több mint tizennyolcezer ember munkateljesítményét fogják elemezni és értékelni ezzel a módszerrel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását