2024. április 29. - Péter

Várnak az elefántok!

A telente szokásos nyitva tartással üzemel az Állatkert karácsony első és második napján, január elsején, és a két ünnep között is, egyedül december 24-én és december 31-én látogatható rövidebb ideig, 13 óráig a városligeti intézmény.
2007. december 21. péntek 18:36 - Hírextra
Bár ezeken a napokon kisebb a látogatottság, az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokaknak fontos, hogy az ünnepek alatt is nyitva találja a létesítményt. Például december 24-én több a nagyszülő viszi unokáját az Állatkertbe, miközben a szülők otthon a karácsonyi előkészületekkel foglalkoznak. Január elsején pedig a Budapesten szilveszterező külföldiek keresik fel nagy számban a városligeti intézményt, mert kevés más látványosság tart nyitva a városban az év legelső napján - olvasható az Állatkert közleményében.

Az ünnepek alatt a szokásos látnivaló mellett a Parasztudvarban élő állatos betlehemet láthatnak az érdeklődők és megtekinthetők a kert legfiatalabb lakói is, a fehérarcú selyemmajom és mókusmajom kölykök, valamint a mangalica malacok. Ráadásul december 25-én díjmentesen léphetnek be a kertbe mindazok, akik idén az Állatkertnek ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását