2024. március 29. - Auguszta

Marad a szakszervezetis a Kapos Volánnál

Kompromisszum született a Kapos Volán Zrt. és a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) helyi tagszervezete között, amelynek értelmében a cég nem bocsátja el a szervezet vezetőjét, de minden eddigi többletjuttatását megvonja a szakszervezettől - tájékozta
2007. december 21. péntek 19:40 - Hírextra
A Kapos Volán Zrt. a helyi szakszervezeti vezető ellen eljárást indított és munkaviszonyának beszüntetésért helyzete kilátásba, miután jogellenesnek bizonyult a somogyiak által október 30-án megtartott sztrájk.

A KKSZ vezetése ezzel nem értett egyet, a somogyi tagszervezet pedig tiltakozott, majd aláírásgyűjtési akcióba kezdett a héten a cégvezetés tervezett intézkedései miatt.

Dobi István a kompromisszumos megoldást úgy kommentálta az MTI-nek, hogy a hosszan tartó pereskedés helyett döntöttek a felek a munkabéke helyreállítása mellett, ami nagyon fontos a jelenleg zajló bértárgyalások miatt.

Mint hozzátette, korábbi megállapodásaik nyomán a Kapos Volán a munka törvénykönyvében meghatározott juttatásokon felül számos többletjuttatást biztosított a helyi szakszervezet számára. Ezek megvonása forintosítva azt jelenti, hogy a tagszervezet a jövőben éves szinten mintegy 2,5 millió forinttal kevesebből gazdálkodhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását