2024. május 4. - Mónika, Flórián

Magyar rövidfilmek sikere

Szilágyi Varga Zoltán: Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című hétperces szénrajz animációja Damaszkuszban, Szirmai Márton: Szalontüdő című munkája Ankarában nyert díjat - adta hírül a Magyar Filmunió.
2007. november 21. szerda 14:02 - Hírextra
Szilágyi Varga Zoltán a damaszkuszi nemzetközi filmfesztivál Bronz Díját nyerte el. Szirmai Márton rövidfilmje pedig a több török városban megrendezett utazó filmfesztivál közönségdíját kapta meg. A magyar rövidfilmek folytatják fesztiválkörútjukat Bukarestben, Regensburgban, Tallinnban, az írországi Foyle-ban, valamint Bilbaóban.

A november 19-én kezdődött bukaresti DaKino fesztiválon Csáki László A hangya és a tücsök című La Fontaine parafrázisa és Declan Hannigan Csapás című ötpercese indult a versenyprogramban. A Csapás ezután a regensburgi seregszemlére megy tovább, Nemes Jeles László Türelem című rendezésével együtt.

Tallinnban az animációs filmek nemzetközi versenyén Cakó Ferenc Levelek és Ducki Tomek Életvonal című alkotásai képviselik a magyar filmes mezőnyt. Az írországi Foyle Fesztiválra, valamint a spanyolországi Bilbaóban november utolsó napjaiban sorra kerülő filmszemlére Nemes Jeles László Türelem című filmje kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását