2024. április 27. - Zita

Dicséretet kaptunk a rendezésért

Magas színvonalúnak ítélte az elmúlt héten Debrecenben megrendezett, 11. rövidpályás kontinensbajnokságot az Európai Úszó Liga (LEN). A dicséretet a római központú LEN csütörtöki sajtólevele tartalmazza, amelyben Bartolo Consolo elnök ismét köszönetet mon
2007. december 21. péntek 07:04 - Hírextra

A négynapos Eb-t értékelő-összegző írásban Nory Kruchten, a LEN luxemburgi pénztárnoka így fogalmazott: “Debrecen büszke lehet erre az Európa-bajnokságra és csodálatos uszodájára.”

Maga a medence is ragyogó sikerek színhelye volt, ráadásul az összesen hét világcsúcsból az első kettőt Cseh László állította fel, amellett 12 Európa-rekord született, az országos csúcsok száma pedig meghaladta a 200-at. Mindez a LEN olasz elnökének megítélése szerint „nagyon jó referencia az úszóknak, akik 38 ország képviseletében versenyeztek Debrecenben az olimpiai szezon nyitányán”.
Az Eb legsikeresebb résztvevője a nőknél az orosz Julija Efimova, illetve a férfiaknál Cseh László volt egyformán 3-3 győzelemmel, a LEN-nél azonban Cseh „nyert”, amennyiben a sajtólevélben külön méltatást kapott ama tény, hogy a magyar klasszis 400 m vegyesen elért világcsúcsával (3:59.33 p) áttörte a 4 perces álomhatárt. További magyar „leges” vonatkozás, amire az európai szövetség kitért, hogy az orosz úszónő mellett a férfimezőnyből Kis Gergőt választották meg az Eb legjobb újoncának.
Az éremtáblázaton – megszakítás nélkül immár hetedik alkalommal – Németország végzett az élen 19 medállal (5 arany, 7 ezüst, 7 bronz), megelőzve Oroszországot (5, 4, 3), Franciaországot (4, 4, 5) és Magyarországot (4, 2, 3). A németek diadalmaskodtak a pontversenyben is (196 pont), a magyarok a franciák (185) és az oroszok (146) mögött ezen a listán is negyedikként zártak 120 ponttal.
A 25 méteres medencében rendezendő következő Európa-bajnokságnak a horvátországi Rijeka ad otthont 2008. december 11. és 14. között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását