2024. április 28. - Valéria

Paprikával az elefántok ellen

Szupererős chilipaprikával próbálják elriasztani a településekre egyre gyakrabban betörő elefántokat Északkelet-Indiában a környezetvédelmi szakemberek. Itt élnek legnagyobb sűrűségben az ázsiai elefántok, s az állatok egyre gyakrabban törnek be a települ
2007. november 19. hétfő 15:28 - Hírextra
Asszám államban a Guinness Rekordok Könyve által nyilvántartott legerősebb chilipaprikával kísérlik meg elrettenteni az elefántokat a betolakodástól és az emberi életek veszélyeztetésétől.

Ez kétféle módszerrel történik: az egyik az, hogy jutából készült kerítéseket emeltek, ezeket bekenték gépzsírral meg a chilipaprikával, a naga (bhut) jolokiával; a másik pedig, hogy füstbombákba a fűszer őrleményét szórják, majd a bombát felrobbantják.

A szakemberek szerint a két módszer az elefántokra nem ártalmas, ám annál hatásosabb.
Asszámban, ahol mintegy ötezer elefánt él, az elmúlt 16 évben hatszáz embert öltek meg a tomboló állatok, és a környezetvédők is megdöbbentek, hogy a helybéliek milyen féktelen dühvel gondolnak a vad elefántokra. Csakhogy az érem másik oldala, hogy az ormányosok élőhelyeit, vagyis az erdőket nagy erőkkel irtják. Asszám államban 280 ezer hektárnyi erdőséget vágtak ki 1996 és 2000 között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását