2024. március 29. - Auguszta

Új kapitányok a kézilabda-válogatottaknál

Nagy a valószínűsége, hogy szerdán megválasztják a magyar női és férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányait.
2008. szeptember 16. kedd 12:45 - Hírextra
Amennyiben a szövetség (MKSZ) elnöksége szerdai ülésén meg tud állapodni az érintett klubokkal, akkor a férfiaknál az MKB Veszprém legendás mestere, Mocsai Lajos, míg a nőknél a bajnok Győri Audi ETO KC-nál dolgozó Konkoly Csaba vagy a dunaferres Imre Vilmos lesz a befutó.

Előzetesen egyik jelölt sem kívánt érdemben nyilatkozni. Az MTI-nek elmondták, hogy most kizárólag a klubmunkára összpontosítanak, de nem rajtuk múlik a megállapodás, ebben csak munkaadó klubjuk és a szövetség tud egyezségre jutni.

Az 54 esztendős Mocsai eddig már kétszer volt szövetségi kapitány. Világbajnoki második a férfiakkal 1986-ban és a nőkkel 2003-ban. A nőkkel 2000-ben olimpiai második és Európa-bajnok, míg a
Vasas női együttesével 1982-ben BEK-et nyert, az európai szövetség (EHF) pedig 2002-ben életműdíjjal tüntette ki.

A női válogatott élére két fiatal tréner aspirál, akik az eddigi kapitány, a folytatást nem vállaló Hajdu János segítői voltak. A 38 éves Konkoly Csaba tavaly augusztusban vette át a Győr vezetését, amelytől viharos körülmények között távozott az addig vezetőedző, Róth Kálmán. Az ETO a fiatal trénerrel is bajnok lett, még pedig százszázalékos mérleggel és a Magyar Kupában is diadalmaskodott. A 40 esztendős Imre Vilmos miután a Dunaferr férfi csapatát irányította, átkerült a női vonalra és a gárda az NB I-ben második lett.

A férfiak eddigi kapitánya, Skaliczky László és a női együttesnél ténykedő Hajdu János megbízatása lejárt. A férfiak nem jutottak ki a pekingi olimpiára, viszont ott lesznek a jövő évi horvátországi világbajnokságon. A nők Pekingben negyedikek lettek, de Hajdu már akkor jelezte: nem vállalja a folytatást, és kizárólag az MKSZ szakmai igazgatójaként folytatja. Az ősztől a férfiaknak Eb-selejtezőjük lesz, a nőkre októberben a dániai Világkupa és a decemberi macedóniai Eb vár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását