2022. július 2. - Ottó

2008 a romák éve lesz?

A nemzetközi roma integrációs program intézkedési terve szerint 2008 a romák valódi lehetőségének éve lesz - mondta Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. december 21. péntek 13:51 - Hírextra
A kétéves stratégia terv elékészítésében korábban nem tapasztalható közös politikai akarat jelent meg, összefogott a kormányzat, a cigány civil szervezetek és az országos önkormányzat - mondta Kolompár Orbán.

Az OCÖ elnöke köszönetet mondott a kormányzatnak, azért, hogy biztosítja a program végrehajtásához szükséges forrásokat. "A kormány karácsonyi ajándéka a roma társadalom felé a kétéves stratégia terv" - fogalmazott Kolompár Orbán.

Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi minisztérium szakállamtitkára elmondta, hogy az oktatás, a lakhatás, az egészségügy, az antidiszkrimináció és a kultúra területén jövő évre 53 konkrét feladatot határoztak meg.

Horváth Aladár, a Roma Integrációs Tanács tagja, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke arról beszélt: fenntarthatatlan az a helyzet, hogy egymillió ember tartósan kirekesztve, munka nélkül él az országban. Ennek legalább harminc százaléka cigány - tette hozzá.

Kiemelte: a százmilliárdos program nem csak a romákat érinti, a legszegényebbekre vonatkozik.
Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter szerdán közölte, hogy a kormány elfogadta a roma integráció évtizede nemzetközi program magyarországi intézkedési tervét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását