2024. május 2. - Zsigmond

MikulásGyárak nyíltak

Megnyitotta kapuit szombaton a MikulásGyár a Felvonulási téren Budapesten; Magyarország ünnepi jótékonysági akciója az idén 9 napon át két fővárosi és 14 vidéki bevásárló központban várja az adakozókat.
2008. december 14. vasárnap 07:47 - Hírextra
"Jobb adni, mint kapni!" - hangsúlyozta Demszky Gábor főpolgármester az 56-osok terén tartott ünnepélyes megnyitón. Kiemelte: ne legyen olyan gyerek, aki nem kap karácsonyra ajándékot. Demszky Gábor emlékeztetett arra: tavaly tízezer doboznyi adomány gyűlt össze, amelyet 100 teherautó szállított el a Felvonulási térről. Érdemes volt elindítani a kezdeményezést - tette hozzá az akció sikerességére, pozitív fogadtatására utalva.

Presser Gábor zenész csupán annyit mondott: "minden jó ember előtt nyitva áll a Mikulásgyár".
Mint azt Csényi Mária, az ötletgazda SuperGroup művészcsoport munkatársa az MTI-vel közölte: a megnyitót követő két órában 400 doboz ajándék gyűlt össze, az egyik legtöbbet adományozó eddig egy gyógyszergyártó cég, aki tartós élelmiszereket juttatott el a "gyárba."

A Magyar Vöröskereszt képviselője a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, hogy a játékok mellett tartós élelmiszerekre, tisztítószerekre és könyvekre van a legnagyobb szükség, hiszen az adományok a nagycsaládosokhoz, gyerekekhez jutnak el.

A sajtótájékoztatón a BKV Zrt. szóvivője bemutatta azt a szignált, amely e hónap 21-ig a földalatti, busz és troli Hősök terén lévő megállóban hallható majd, az utazók tehát ne csodálkozzanak, ha ezekben a napokban a Hősök tere - MikulásGyár megállónál szállnak majd le.

Az átlátszó műanyag, gömb alakú építmény, a MikulásGyár közepén egy kis csúszda található, ezen csúsztatta le a főpolgármester az első ajándékot, egy nagy plüss zsiráfot; a többi játék, kirakók, autók, mesekönyvek garmadában állnak a helyiségben, és kerülnek be a dobozokba.

A MikulásGyárban folyamatosan csomagolnak, ragasztanak, "dobozolnak" a Mikulások, szombaton az egyik alapító támogató, a Magyar Televízió munkatársai dolgoznak, többek között Radványi Dorottya, Nagy Tünde és Dévényi Tibor.

Az érdeklődőket, adományozókat a téren karácsonyi finomságok várják, amelyeket kis rénszarvas szánban ülve fogyaszthatnak el, egy Mikulás pedig szaloncukorral kínálja nagy piros zsákjából a kisebbeket.
A jótékonysági akció támogatói között van a Magyar Televízió, az OTP Bank, a Magyar Telekom, a Plazalánc és a Magyar Vöröskereszt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását