2024. április 26. - Ervin

Új kerékpárút

Kerékpárutat adtak át Nyergesújfalu és Tát között, a 200 millió forintos beruházáshoz a két település közösen 184 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert európai uniós forrásokból.
2008. augusztus 19. kedd 21:58 - Hírextra
Az átadott 4,3 kilométeres szakasz kapcsolódik a 117-es út mellett korábban elkészült kerékpárúthoz, így már 15 kilométer összefüggő, biztonságos aszfaltcsík áll a biciklisek rendelkezésére Nyergesújfalutól Tátig.

Az átadással egyidőben Miskolczi József, Nyergesújfalu polgármestere és Kovács Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója aláírta a Nyergesújfalu-Bajót közötti kerékpárút támogatási szerződését.

Itt 3,1 kilométer hosszú szakasz valósul meg 155 millió forintos költséggel, melyből a támogatás összege 124 millió forint. A beruházást várhatóan szeptember végén kezdik építeni, és egy év alatt készül el.

Mindkét kerékpárút megfelel az EuroVelo szabványnak. Az EuroVelo az Európai Bizottság által elfogadott terv az Európát átszelő kerékpáros útvonalhálózat kialakítására. Magyarországon két EuroVelo útvonalat jelöltek ki a Duna, illetve a Tisza mentén. Az EuroVelo magyarországi nyomvonalain a Kerékpáros Magyarország Program keretében 2006-ban és 2007-ben 66,4 kilométernyi, az európai sztenderdeknek is megfelelő kerékpárút építése kapott támogatást. Valamennyi beruházás befejeződik 2008 végéig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását