2024. április 29. - Péter

Hatezer tál ételt osztanak

Országszerte hatezer tál meleg ételt, valamint négyezer élelmiszer- és ajándékcsomagot oszt ki az ünnepek alatt a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.
2007. december 20. csütörtök 12:52 - Hírextra

Csaknem húszéves hagyományt követve szervezi meg a közösség karácsonyi karitatív akcióját, amelynek során december 22-én, 14 órától 500 darab - rizst, lisztet, száraztésztát, konzervet, teát, gyümölcsöt és édességet tartalmazó - élelmiszercsomagot, tisztálkodási szereket és magazint osztanak szét a Krisna-hívők a XIII. kerületi, Dózsa György úti hajléktalanszálló lakóinak és bejáróinak - tájékoztatta a közösség az MTI-t.

December 24. és 26. között minden nap 12 órától a Blaha Lujza téren 1000 adag meleg étel osztanak: tejfölös székelykáposztát, lencselevest, bablevest, kenyeret, banánt, narancsot, joghurtot, teát és indiai édességet. Ezen kívül napi 1000 élelmiszercsomagot ajándékoznak a Krisna-hívők a nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, létminimum alatt élőknek és hajléktalanoknak.

Szilveszter napján 300 tál lencselevessel, kenyérrel, joghurttal, gyümölccsel és édességgel várják a nélkülözőket a Blaha Lujza téren.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által alapított Ételt az Életért Alapítvány szívesen fogad önkéntes segítőket és adományokat az ételosztáshoz. Ruhaneműt, illetve vegetáriánus élelmiszereket a helyszínen 24. és 26. között tíz órától három óráig vesznek át a Blaha Lujza téri parkolóban, majd helyben kiosztják a rászorulóknak.

A vidéken élő Krisna-hívők sem tétlenkednek. Számos helyen - Miskolcon, Ózdon, Kecskeméten, Pécsett, valamint a Krisna-völgynek otthont adó Somogyvámoson - összesen 10 alkalommal közel 3000 tál meleg ételt és több mint 500 darab élelmiszercsomagot osztanak ki.

A vidéki események helyszínéről és időpontjáról részletesen a www.krisna.hu/karacsony, valamint a www.karitativ.hu című honlapon lehet tájékozódni.

A Krisna-hívők Budapesten egész évben minden hétköznap 300 embert láttak vendégül egy tál meleg étellel, kenyérrel, teával, gyümölccsel és joghurttal a Blaha Lujza téren. A hajléktalanok mellett kisnyugdíjasok, nagycsaládosok, létminimum alatt élők, fogyatékkal élők és többször diákok is beálltak a sorba - olvasható a közösség közleményében.

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete (ISKCON) a világ minden részén arra törekszik, hogy templomai 10 kilométeres körzetében ne legyenek éhező emberek. Az egyház szerzetesei a világ minden táján hatvan országban osztanak ételt.

Az ünnepeket követően 2008. január 2-tól folytatódik a napi 300 főt ellátó utcai étkeztetés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását