2023. június 1. - Tünde

Forralt borral készülnek a határnyitásra

Fesztiválokkal, túrával és tűzijátékkal készülnek a schengeni határnyitásra Nógrád megyében. A magyar és szlovák települések többnyire közösen szervezik a programokat. Nógrádban legalább hat helyen várják az érdeklődőket.
2007. december 20. csütörtök 11:48 - Hírextra
Balassagyarmaton már csütörtök délután elkezdődik az ünnepség. A megyei közgyűlés a besztercebányai kerülettel közösen várja az éjfélt. A szintén határmenti Cered és a szomszédos szlovákiai település, Tajti lakói együtt gyürkőznek majd neki csütörtök éjszaka a két falut elválasztó betonakadálynak, hogy szabaddá tegyék az egymáshoz vezető utat.

Határmenti túrával és több mint száz ember "határtalan kézfogásával" készül a Nógrád Megyei Természetjáró Szövetség. A gyertyafényes túra csütörtök éjszaka 11 órakor indul a salgótarjáni hegyekben Eresztvényből a Somoskői várhoz, ami már szlovák terület.

Szécsény határában, Pösténypusztánál az Ipoly fölé emelt gyaloghídon alkotnak majd élőláncot magyarok és szlovákok. Csütörtök este forral bort mérnek és tábortüzet gyújtanak Ipolytarnócon és a somoskőújfalui nemzetközi határátkelőhelyen is, ez utóbbin a salgótarjáni szlovák önkormányzat és a túloldali szlovák szervezetek színesítik a többnyire magyar-magyar találkozókat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását