2024. április 19. - Emma

Befejeződik a MÁV átalakítása

Jövőre lényegében befejeződik a MÁV Zrt. holdingtársasággá alakítása, a nagyobb üzletágak kiszervezése önálló cégekbe. Idén alakult meg a személyszállítást végző MÁV Start, 2008-ban pedig létrejön a vontatási munkákat ellátó MÁV Trakció, és a javító szolg
2007. december 20. csütörtök 15:01 - Hírextra

Tovább csökkentik a költségeket - jelentette be csütörtökön Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója.

A MÁV 2008-ban 1200 fős létszámcsökkentésre készül, a tarifákról viszont még nincs döntés, erről zajlanak a tárgyalások a kormánnyal - mondta Heinczinger István a Független Hírügynökség kérdésére. Személyes véleménye az, hogy az inflációt meghaladó áremelés nem biztos, hogy eredményes lenne a bevételek alakulásában.

A MÁV idei vesztesége a tervezett 27 milliárd forint körül alakul (tavaly 93 milliárd volt), 2008-ban kétmilliárddal, 2010-ig összesen 20 milliárddal kisebb lesz a társaság hiánya. Ha már minden belső tartalékot feltártak, akkor fordulnak az államhoz finanszírozási segítségért - tette hozzá a vezérigazgató.

Jövőre hajtják végre a 100 milliárd forint értékű kötvénykibocsátást és hozzák létre a 15 milliárdos vasúti ingatlanalapot. Ezeket az összegeket fejlesztésre fordítják - mondta Heinczinger István.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását