2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyakorlóiskolák a tanárképzésben

A nyolcvanéves tanárképzési hagyományokkal rendelkező Debreceni Egyetemen (DE) fontos szerep jut a gyakorló- és bázisiskoláknak, ahol tanítási gyakorlatukat végzik a hallgatók - mondta Fésüs László akadémikus, a DE rektora pénteken, a gyakorlóiskolák szer
2008. május 30. péntek 21:03 - Hírextra

A rektor külön köszöntötte Titkó Istvánt, az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának, és Varga Ferencet, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájának igazgatóját, akik 27 évi igazgatói munka után mennek most nyugdíjba.

Egyúttal megemlékeztek arról is, hogy a helyi Kossuth gimnázium 50 éve, a Kossuth általános iskola 45 éve, az Arany János iskola 30 éve vesz részt az egyetemi tanárképzésben.

Gaál István, a DE Tudományegyetemi Karok (TEK) oktatási és tanárképzési elnökhelyettese hangsúlyozta: a bolognai típusú új képzési rendszerben továbbra is fontos szerepe lesz a tanárképzésnek és a gyakorló iskoláknak.

Ugyanakkor jelentős változásokkal kell számolni: 2009-től indul az egyszakos alapképzés, s erre épül a kétszakos mesterképzés és a féléves gyakorló iskolai tanítás - tette hozzá.

A DE 20 tanári szakképesítésre kért engedélyt a Magyar Akkreditációs Bizottságtól, s a legtöbbre már meg is kapta - jegyezte meg.

Az ünnepi konferencián elhangzott az is, hogy a gyakorlóiskolákon kívül további hat debreceni és 17 vidéki iskolával áll a DE szerződéses kapcsolatban. Az ünnepségen újabb partneri szerződés megkötésére került sor a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását