2024. május 6. - Ivett, Frida

Pályázat üdülési csekkre

Jövő év február 1-től pályázhatnak nyugdíjasok, fogyatékosok, többgyermekes családok és szakmunkástanulók üdülési csekkre - jelentette be Lamperth Mónika, szociális és munkaügyi miniszter szerdán a Megújuló Emberért-díj átadásán a parlament Gobelin-terméb
2007. december 19. szerda 18:06 - Hírextra

A miniszter elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány felügyelő kuratóriumának szerdai döntése alapján minden huszonötödik megvásárolt üdülési csekk pályázóknak jut. Összesen 2,5 milliárd forint értékben juthatnak üdülési csekkhez a rászorulók - tette hozzá.

Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a számítások szerint 100 ezer ember juthat majd így üdülési csekkhez a négy célcsoportból, a nyugdíjasok, a fogyatékosok, a többgyermekes családok és a szakmunkástanulók közül.

Az elnök rámutatott: idén másfél millió ember kapott üdülési csekket, de azt nem csak egyes személyek, családok is használhatják, így összesen hatmillióan élvezhették a csekk előnyeit.
Az üdülési csekkből idén 28 milliárd forintnyit forgalmaztak - tette hozzá.

A Megújuló Emberért díjat 10 nagyvállalat kapta: a MÁV Zrt., a MOL Nyrt., a Magyar Posta Zrt., az ISD Dunaferr, a Nokia Komárom Kft, és az Audi Hungaria Motor Kft.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Magyar Televízió Zrt. és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által alapított díjat megkapta még a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, a Paksi Atomerőmű Zrt., a Magyar Közút Kht, és a Flextronics International Kft.

Az öt éve alapított díjat olyan gazdálkodó szervezetek kapják, akik legtöbbet tettek a munkavállalóik életminőségének javításáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását