2024. május 3. - Tímea, Irma

Orvosai tanácsára mondott le a polgármester

Egészségügyi okok miatt, orvosai tanácsára lemondott posztjáról Zsáli János, Pécsvárad polgármestere. A baranyai kisváros első emberének visszavonulási szándéka december 27-től válik hatályossá.
2007. december 19. szerda 14:39 - Hírextra

Zsáli János az MTI-nek szerdán elmondta, amennyiben a ciklus végéig mindössze néhány hónap lenne hátra, folytatná munkáját, de a visszalévő majdnem három évet nem tudja vállalni. Március végéig április elejéig - az időközi választásig - a város jelenlegi alpolgármestere, Bíró Ferenc viszi tovább a település folyamatban levő ügyeit.

A lemondástól számított 30 napon belül kell összeülni a testületnek, s négy hónapon belüli időpontra kell kitűznie a szavazás időpontját. A voksolás időpontjáról a helyi választási bizottság dönt, de legkésőbb május végéig ki kell kitűzni az új polgármesterről szóló szavazás napját.

Zsáli Jánost háromszor választották meg Pécsvárad polgármesterének, először 1998-ban. Mindhárom alkalommal a zengőaljai kisváros szavazásra jogosult polgárainak több mint kétharmada adta le rá a voksát, 2002-ben a szavazatok több mint 88 százalékát szerezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását