2024. május 2. - Zsigmond

Mobilra képzelt jövő

Három budapesti egyetem kilenc diákja nyert laptopot és ingyenes belföldi mobilinternet-előfizetést a T-Mobil, MobilNet elnevezésű egyetemi mobilszélessáv pályázatán.
2007. december 19. szerda 14:35 - Hírextra

A díjakat szerdán adták át a Magyar Képzőművészeti Egyetem aulájában, az alkotásokból készült kiállítás helyszínén. Az ünnepségen Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató helyettese, a T-mobile vezetője elmondta: a világháló az oktatás, a tanulás elengedhetetlen eszköze lett. A mobilinternet segítségével az internet "kilépett a négy fal közül" és olyan lehetőséget kínál, amely az asztali számítógépen nem valósítható meg. Ez az eszköz a fiataloké és a pályázatokból kiderül, milyennek látják a mobilra képzelt jövőt.

A pályázatot ősszel hirdették meg a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdasátudományi Egyetemen (BME) és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (MKE). A pályázóknak az adott oktatási intézmény profiljának megfelelően kellett kidolgozniuk pályázatukat, amelynek központi témája a mobilinternet volt.

A pályázat első helyezettje Mádi Gábor (BME), Andrejkovics Zoltán (Budapesti Corvinus Egyetem) és Czene Márta (MKE) lett. A második díjat Gyarmati László (BME), Rábai Gábor (Budapesti Corvinus Egyetem), Gurszky Péter Ádám (MKE) érdemelte ki. Ekler Péter (BME), Fábián Péter (Budapesti Corvinus Egyetem) és Melis András (MKE) a harmadik díjat vehette át.

Az egyetemek zsűritagjai a kreativitást, az újszerűséget, a művészi értéket értékelték a pályázat megvalósíthatósága mellett.

A pályázatok között szerepel internetes WAP-áruház, mobiltelefonos programon keresztül elérhető társkereső rendszer és kollektív virtuális szoborfaragás. Ez utóbbinál a járókelők formálhatnak mobiltelefonjuk segítségével szobrot az utcán. Az alkotások december 21-ig láthatók a Magyar Képzőművészeti Egyetem aulájában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását