2024. április 23. - Béla

Nem bocsátottak el szakszervezeti vezetőt

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Budapesti Közlekedési Zrt.-nél szakszervezeti vezető az elmúlt években nem vesztette el állását - közölte szerdán az MTI-vel a BKV sajtóirodája.
2007. december 19. szerda 17:20 - Hírextra

"A BKV Zrt.-nél jelenleg 26 szakszervezet és három szakszervezeti szövetség működik, valamennyi szakszervezeti vezetővel folyamatosak az egyeztetések" - olvasható a közlekedési társaság közleményében.

A BKV felhívta a figyelmet arra, hogy nemrég kezdődött meg az a belső párbeszéd, melynek egyik célja, hogy a felmerült kérdéseket és problémákat társaságon belül egyeztessék.

"Tiszteletben tartjuk a szakszervezetek érdekérvényesítő jogait és a szakmai vitákat a BKV Zrt.-nél soha nem követte munkaügyi retorzió" - közölte a vállalat.

Orbán Viktor az Info Rádió Aréna című műsorában kedden azt mondta: a sztrájkolóknak vannak félelmeik, mivel korábban a BKV két szakszervezeti vezetője is elvesztette állását.

Gulyás Attila, a BKV legnagyobb, mintegy 7.000 dolgozót tömörítő érdekképviseletének, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSzSz) elnökségi tagja az MTI-nek elmondta: félreértésről lehet szó, szakszervezeti vezetőt ugyanis nem bocsátottak el a BKV-tól.

Nemes Gábor és Bartha Pál, a VTDSzSz két korábbi alelnöke a nyár végén önként mondott le a szakszervezeti szövetségben betöltött tisztségéről, miután a VTDSzSz szeptemberben megállapodott a BKV menedzsmentjével, így elmaradt a szeptember 4-re meghirdetett munkabeszüntetés. Az érdekképviseleti vezetők azóta is elnökei saját szakszervezeteiknek - nyilatkozta a távirati irodának a VTDSzSz elnökségi tagja.

Gulyás Attila hozzátette: a Munka Törvénykönyve szerint nem is bocsáthatták volna el őket, a szakszervezeti vezetők ugyanis védettséget élveznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását