2024. május 19. - Ivó, Milán

Lejár a mérőórák hitelessége

Több százezer társasházi lakásban bonthatja fel a jövő év végén a vízművek a mellékvízmérőkre vonatkozó szerződést, mert lejár a készülékek hat évre szóló hitelessége - derül ki a Népszava cikkéből.
2007. december 19. szerda 09:52 - Hírextra
A Fővárosi Vízművek már értesítette a közös képviselőket arról, mely fogyasztóknál jár le a vízóra hitelessége.

Mellékvízmérőket 1995 óta kezdtek felszerelni a lakásokban, a törvény értelmében azonban ezek hitelessége hat év. Vagyis az ennél öregebb órák már nem használhatók - a fogyasztóvédelem meg is bírságolta a Fővárosi Vízműveket, mivel a régi szerződések alapján nem számlázhatott volna, és sok helyen már fel kellett volna mondania a szerződéseket. A lakások tulajdonosai választhatnak: az olcsóbb megoldással leszerelik a vízórát, amit elvisznek egy hitelesítő céghez, majd visszaszereltetik, és erre az időre viszont fel kell függeszteni a mérés szerinti elszámolást. Az egyszerűbb megoldás az, hogy 8-10 ezer forintért kicseréltetik az órát újra, majd a vízművek műszaki ellenőre 4900 forintért ellenőrzi, hogy szabályos volt-e a beszerelés.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását