2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lakásbotrány a főtanácsadó körül

Több munkatársa is lemondásra szólította fel a francia lakásügyi miniszter főtanácsadóját. A Canard Enchainé című lap ugyanis leleplezte, hogy Jean-Paul Bolufer 1981 óta a piaci ár töredékéért bérel egy hatalmas lakást Párizs egyik előkelő negyedében.
2007. december 19. szerda 19:54 - Hírextra
A mindig jól értesült szatirikus lap szerint Christine Boutin miniszterasszony kabinetfőnöke egy 190 négyzetméteres lakásért havonta csak 1200 euró (körülbelül 320 ezer forint) bérleti díjat fizet, miközben azon a környéken a hasonló lakások bére 5 ezer eurónál kezdődik! Bolufer a szerződést azzal a hivatallal kötötte, amely az úgynevezett "olcsó bérű lakásokat" (HLM) felügyeli.

A lakásügyi minisztériumban elismerték, hogy a lap adatai valósak. Bolufer egyik kollégája, Martin Hirsch, aki korábban egy hajléktalanokat segítő alapítvány elnöke volt, azonnali lemondásra szólította fel a kabinetfőnököt, mondván: "A minisztérium dolgozóinak az a dolga, hogy a rászorulók fedél alá juttatását segítse elő, nem pedig saját nyerészkedését".

Christine Boutin miniszter csak annyit ígért, hogy "elrendezi az ügyet" a tanácsadójával.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását