2024. április 26. - Ervin

BKV: új menetrend csak márciusban

Jelenleg a fővárosi tömegközlekedési hálózat felülvizsgálata folyik, nincs döntés a járatok esetleges ritkításáról vagy megszüntetéséről - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek a BKV kommunikációs igazgatója. Prim Péter hozzátette: az új menetrendet
2007. december 19. szerda 20:00 - Hírextra
A közlekedési társaság csak az erősen elhasználódott járműveit értékesíti, ebből jelentős bevétele nem származik. Az eladott buszok pótlásáról csak az új menetrend ismeretében tudnak dönteni. A tarifaemelésről Prim Péter elmondta, hogy az előzetes koncepciót civil szervezetek, köztük a VEKE bevonásával készítették és fogadták el.

A Városi- és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) információi szerint jövőre 17 százalékkal csökken a BKV buszparkja, a jelenlegi 1200 autóbuszból 200-at pótlás nélkül vonnának ki a forgalomból. Jövőre várhatóan a közlekedési társaság 40 járata szűnik meg. A BKV teljesítménye így 25 százalékkal csökkenhet, ami csúcsidőn kívül akár a 42 százalékot is elérheti - állítja a VEKE.

Túlzott mértékűnek tartja az egyesület a BKV inflációt meghaladó jegyáremelését is. Vitézy Dávid szóvivő szerint a 13 százalékos drágítás összességében 6 százalékkal növeli a közlekedési társaság bevételeit, miközben kevesebb utas veszi majd igénybe a közösségi közlekedést, így valójában nem nőnek a BKV bevételei.

A tarifaemelési javaslatról a Fővárosi Közgyűlés dönt még ezen a héten.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását