2024. május 5. - Györgyi

Nincs hír magyar áldozatról

Legkevesebb 70 külföldi utasa volt annak a repülőgépnek, amely vasárnap leszállás közben az aszfaltnak csapódott, kettétört és kigyulladt Thaiföldön, Phuket szigetén. A balesetben legalább 66-an meghaltak, a thaiföldi magyar nagykövetség információi szeri
2007. szeptember 16. vasárnap 18:30 - Hírextra
Az egyik helyi kórházba 29 külföldit vittek be, a sérültek között van ausztrál, osztrák, brit, iráni, ír, olasz és holland is. A sziget más kórházaiba holland, svéd és thaiföldi sérülteket szállítottak be. A thaiföldi magyar nagykövet, Balogh András a Független Hírügynökségnek elmondta, az utaslistát még nem kapta meg, de a thai légügyi hatóság elsődleges tájékoztatása szerint nem volt magyar hangzású név a listán.

"Ez alapján még nem lehet teljes biztonsággal azt állítani, hogy nem voltak magyarok a gépen, de most már nyugodtabb vagyok, mint korábban" - tette hozzá Balogh András. A külképviselet vezetője elmondta, hogy először ő is egy olyan listát fog kapni, amelyen nincs feltüntetve az utasok állampolgársága, később viszont pontos tájékoztatást kap majd arról, hogy mely országokból érkeztek a fedélzeten utazók.
Thaiföldön most nincs turistaszezon, ezért valószínűleg kevés magyar tartózkodik a térségben. A turisták november elejétől egészen február végéig jönnek nagyobb számban, tavaly rekordszámú, 16-17 ezer magyar nyaralt az ázsiai országban, közülük minden harmadik Phuket szigetén. Most monszun időszak van - valószínűleg a nagy eső és rossz látási viszonyok okozták a gép tragédiáját is - tette hozzá Balogh András.

Az egyik thaiföldi légitársaság MD-82-esén 123 utas és ötfős személyzet utazott. Leszálláskor a repülő a kifutó betonjának csapódott, kettétörött, majd a dzsungelbe csúszott és kigyulladt.

Az MD 82-es valószínűleg a nagy szél és az eső miatt hibázta el a leszállást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását