2024. május 16. - Mózes, Botond

A befektetők nincsenek veszélyben

Horn Gábor szerint politikai értelemben nem leselkedik veszély azokra a biztosítókra, amelyek szerepet vállalnak az egészségbiztosítási rendszer átalakításában. Az SZDSZ ügyvivője szerdán a közszolgálati televízióban azt mondta: egy esetleges szerződésbon
2007. december 19. szerda 10:32 - Hírextra
"Orbán Viktor rosszul mondja, rosszul tudja; azok a biztosítók, akik bejönnek ebbe a rendszerbe és aláírnak egy szerződést, ha azt az állam egyoldalúan felbontja, akkor annak az összes következményét (...) az államnak kell viselnie" - hangoztatta a liberális politikus a Nap-kelte című műsorban, utalva ezzel a Fidesz vezetőjének azokra a nyilatkozataira, melyekben Orbán Viktor egyértelműsítette: ha pártja kormányra kerül, visszaállítják az eredeti állapotot az egészségügyben.
Horn Gábor "szemenszedett hazugságokra" épülő vádaskodásnak nevezte a Fidesznek az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos érveit.

Véleménye szerint nem igaz, hogy a magyar társadalom egésze szemben áll az új rendszer bevezetésével. Mint mondta, a társadalom "egy jó része nem érti még ezt a dolgot".
A liberális politikus szerint a Magyar Orvosi Kamara "politikai alapon" helyezkedik szembe az új egészségbiztosítási rendszerrel. Arra az újságírói kérdésre: úgy gondolja-e, az említett kamara nem a szakmát helyezi előtérbe, hanem azt, hogy egy politikai erőnek megfeleljen, azt mondta: meggyőződése szerint az orvosi kamara esetében erről van szó.

Közölte azt is: nem számít arra, hogy Sólyom László köztársasági elnök a két ünnep között nem írja alá a törvényt.

Elmondta, álláspontja szerint ebben a "költségvetési tulajdonviszonyokat átalakító" kérdésben nem lehet népszavazást kiírni, mert az "nem állja ki az alkotmánybíróság próbáját".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását