2021. augusztus 5. - Krisztina

A kormány több hónapos csúszásban van

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint több hónapos csúszásban van a kormány abban, hogy Magyarország milyen stratégiát kövessen a nagy világgazdasági átalakulás nyomán.
2008. október 2. csütörtök 17:47 - Hírextra
Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter egy, elsősorban a kis- és középvállalkozói szektort érintő vállalkozásélénkítő csomagot jelentett be a kormányszóvivői tájékoztatón. A nemzetközi pénzügyi válság hatása Magyarországot elsődlegesen nem érinti, de a várható lassuló növekedés indokolja, hogy a kormány a vállalkozások élénkítésére lépéseket tegyen - mondta a miniszter. Közölte: az élénkítő csomagnak összességében 800 milliárd forint hatása lesz, de a költséget tekintve 250-300 milliárd forintot tesz ki az uniós források felhasználása, a többit a garancianyújtás révén a piacon megjelenő hitelbővülés adja.

A Fidesz szóvivője a bejelentésre úgy reagált: mindenki előtt világos, hogy nagymértékű, hosszú távú hatással bíró átalakulások zajlanak a világgazdaságban, azonban ezt azonban a kormánynak csak mostanra sikerült felismernie. A kormány több hónapos csúszásban van a kormány abban, hogy Magyarország milyen stratégiát kövessen a nagy világgazdasági átalakulás nyomán - fűzte hozzá.
A fideszes politikus szavai szerint "soha nem volt nagyobb szüksége a magyar gazdaságnak adócsökkentésre, és soha nem volt nagyobb szüksége a magyar gazdaságnak új munkahelyek teremtésére, mint most". Ilyen helyzetben a kis-, és középvállalkozásoknak teherkönnyítésre, adócsökkentésre van szükségük, ezzel szemben a kormány növeli a vállalkozók terheit az adótörvényekkel - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a Fidesz szerint 10 év alatt egymillió új legális munkahely teremtésére, illetve adócsökkentésre van szüksége az országnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását