2024. április 29. - Péter

Vágtázó koncert a PeCsában

A Petőfi Csarnokban ad koncertet december 22-én, szombaton este a Vágtázó Csodaszarvas együttes, amelyet Grandpierre Attila, a legendás Vágtázó Halottkémek korábbi vezetője alapított a legjobb hazai népzenészekkel és jazz-zenészekkel.
2007. december 18. kedd 11:07 - Hírextra
A 11 tagú együttes első lemeze, a bartóki népzenefelfogás szellemiségében készült "Tiszta Forrás" 2006 legjobb CD-jei közé került a zenei fórumokon. A Vágtázó Csodaszarvas az őskori-ókori eurázsiai lovas népek magas műveltségének hipnotikus, természetközpontú zenevilágából, a magyar népzenekincsből és a végtelen világfolyamatokból, a tiszta forrásból meríti zenéjét.
A zenekar Végtelen Ázsia című új lemezét mutatja be a következő koncerten, szombaton a Petőfi Csarnokban.

A lemezen - és a koncerten is - a moldvai, dunántúli és eurázsiai zenei motívumok egységes zenei világban elevenednek fel. Az új műsor ha lehet, még vágtázóbb, mint az előző, kiforrott, összeérett hangzású. Különleges, népi hangszereket (például kecskedudát, tamburát, kobozt és tapant) szólaltatnak meg a zenészek. A természettel egybeforrott, hipnotikus erejű vágtázó dallamok jellemzik az új album anyagát - olvasható a koncert beharangozójában és a lemezt ismertető sajtóanyagban.
Grandpierre Attila énekes két évvel ezelőtt szervezte meg a Vágtázó Csodaszarvast, amellyel többek között a Petőfi Csarnok és a Fonó Budai Zeneház színpadán adott sikeres koncerteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását