2024. május 2. - Zsigmond

Támogatások kárenyhítésre

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szombathelyi keddi ülésén jóváhagyták, hogy az úgynevezett vis maior keretből 25 települési önkormányzatnak összesen több mint 60 millió forint támogatást nyújtsanak természeti csapások által okozott káreny
2007. december 18. kedd 15:54 - Hírextra

Molnár Csaba, a regionális területfejlesztési tanács elnöke elmondta: "innovációs pályázataink kezeléséről is döntöttünk, mégpedig úgy, hogy a tanács konzorciumi partnereivel együtt - például kereskedelmi és iparkamarákkal, egyetemmel, innovációs központtal együtt létrehoztunk egy új céget, egy nonprofit gazdasági társaságot, a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Non-profit Kft-t".

Hozzátette: az új nonprofit cég létrehozására azért volt szükség, hogy részt tudjon venni a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton, amelyet "a Regionális Innovációs ügynökségek kutatás-fejlesztést és innovációt segítő feladatainak támogatása" címmel írtak ki.

Szavai szerint eddig a Regionáslis Innovációs Regionásis Innovációs Ügynökség (RIÜ) a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség keretein belül jól működött, az új pályázati időszakban a források eléréséhez azonban önálló jogi személyiséggel rendelkező konzorciumi társaság létrehozására volt szükség.

"Az új innovációs cég feladata továbbra is a régió kis- és középvállalkozásainak pályázati forrásokhoz való segítése lesz" - mondta Molnár Csaba.

A regionális fejlesztési tanács elnöke közölte: a testület döntött arról is, hogy a jogszabály felhatalmazásával élve, a régióban lévő hátrányos helyzetűnek kistérségek mellé még négyet vett be a pályázatok szempontjából kedvezményesen megítélt kistérségek közé.

"Ezek a kistérségek a téti, a lenti, a pannonhalmi és a celldömölki kistérségek" - sorolta fel az elnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását