2024. április 20. - Tivadar

Széthordták a repteret a szocialisták?

A taszári repülőtér hasznosítására kiírt és eredménytelenül zárult második forduló után Heintz Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő az MSZP-t tette felelőssé azért, hogy fél évtized alatt sem sikerült a reptér sorsára megoldást találni.
2009. június 19. péntek 19:13 - HírExtra
Taszárt ugyanúgy széthordják a szocialisták, mint 2002 óta az országot - mondta a politikus pénteken Kaposváron tartott sajtótájékoztatóján.

Heintz Tamás szerint Kaposvár és Somogy megye alkalmas és megbízható tulajdonosa lehetett volna a repülőtér-együttesnek, "az MSZP azonban nem engedte, hogy Kaposvár és a megye segítsen, mert fontosabb volt a mutyi, mint a somogyiak munkahelyei".

A képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a szocialisták által 2006-ban ígért 3000 taszári munkahely közül csak egy létesült, a miniszterelnöki megbízott Kolber Istváné, akinek kötelessége lett volna a taszári repteret hasznosítani.

Az e céllal kiírt előző pályázaton autóbuszgyár építésére 32 hektár tulajdonjogát elnyerő pályázóval kapcsolatban közölte: szeretne választ kapni arra, hogy kifizette-e már a vételárat a volt MSZP-s önkormányzati képviselő.

Kérdésként azt is felvetette: "mi a biztosíték arra, hogy a nyertes pályázat nem a +megszokott+ Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt már mindennapossá vált mutyizás folytatása", továbbá azt is tudni szeretné - tette hozzá, hogy Somogy és Kaposvár lakossága miért nem tudhat semmit erről az üzletről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását