2024. április 20. - Tivadar

Világháborús tankot loptak

Két német férfit és egy bolgár katonatisztet tartóztatott le a szófiai rendőrség, mert elloptak egy II. Világháborús tankot, valamint egy másik harckocsit is megszerettek volna lovasítani - közölte kedden a védelmi minisztérium.
2007. december 18. kedd 15:58 - Hírextra
A tankot valamikor október és december 13. között lopták el a gyanú szerint. A másik járműnek pedig eddig néhány alkatrészét emelték el. A nyomozók szerint a harckocsit egészben, vagy alkatrészként Németországba csempészték.

A Standard című lap úgy tudja: a Maybach motorral szerelt veterán tankot német gyűjtőknek akarták értékesíteni. A bolgár újság szerint a világon csak Bulgáriában láthatóak múzeumon kívül Maybach motorral szerelt harckocsik. A harckocsik a háború óta a bolgár-török határ közelében voltak félig a földbe temetve. A háború után a szófiai vezetés telepítette a tankokat a határra, majd otthagyták azokat. A nyomozók még vizsgálják, hogy az ellopott tankot pontosan mikor vitték el, és hogyan sikerült kicsempészni az országból.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását