2024. április 26. - Ervin

Mozgóképes tanfolyam

Filmes szakembereknek angol nyelvű oktatást, középiskolai végzettségűeknek hat hónapos mozgóképgyártó tanfolyamot hirdet a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) - közölte Novák Emil operatőr, a tanfolyam egyik szervezője az MTI-vel.
2007. december 18. kedd 10:05 - Hírextra
Novák Emil tájékoztatása szerint az angol nyelvű filmes oktatásra 2008. január 30-ig várják a jelentkezéseket. A mozgóképes tanfolyamon olyan neves operatőrök tanítanak majd, mint Koltai Lajos, Jancsó Nyika és Pados Gyula.

A szakember elmondta, hogy középiskolai végzettségűeknek segédoperatőr, kameraman, technikus, világosító, digitális utómunka, díszletépítő, és- berendező, kellékes, díszletfestő, díszletasszisztens, rendezőasszisztens, gyártásszervezés, valamint sminkes szakon hirdetnek hat hónapos képzést. Az érdeklődők 2008. szeptember 30-ig jelentkezhetnek.

A tanárok közül Novák Emil többek között Buglya Sándor rendező, Bőhm András és Ivanov Péter producer, Jancsó Nyika és Bélafalvy Balázs operatőr, valamint Romwalter Béla és Hajdú Miklós fővilágosító nevét említette meg.

Az operatőr a filmes oktatás szükségességét magyarázva rámutatott arra, hogy Magyarországon kevés a filmes szakember, noha a filmtörvénynek köszönhetően számos nemzetközi produkciót készítenek az országban.

Hangsúlyozta, hogy "a művészképzés ellen van", céljuk a szakemberképzés. A tanfolyamokra jelentkezők a képzésen azt is megtanulhatják, "hogy kell filmes körökben létezni" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását