2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jobbik: forintosítani kell a devizahiteleket

A Jobbik továbbra is kizárólag a devizahitelek forintosításában látja a folyamatos árfolyamváltozások miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésének lehetőségét.
2010. szeptember 1. szerda 11:30 - HírExtra
Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az ezzel járó, jelenleg mintegy 800 milliárd forintos terhet nem lehet kizárólag az ügyfelekre hárítani, hiszen a kialakult helyzetért egyaránt felelősek a bankok, illetve a magyar állam is.

A Jobbik szerint a devizahitelek forintosítására a magánnyugdíj-pénztárak államosítása nyújthat fedezetet, hiszen ezzel a lépéssel 1.300-1.400 milliárd forintos egyszeri, illetve 300-400 milliárd forintos éves megtakarítást lehetne elérni - fűzte hozzá.

A politikus úgy értékeli, hogy a hitelek forintosítására a fentiek mellett gazdaságpolitikai okokból is szükség van, hiszen a lakosság magas fokú eladósodottsága a gyenge forintárfolyamnál is nagyobb mértékben leszűkíti a kormány gazdasági mozgásterét.

Hegedűs Tamás szerint a kormány - az eddig nyilvánosságra került információk alapján - csak a nagyon nagy bajban lévő adósokon kíván segíteni egy eszközkezelő alap létrehozásával.

Hozzátette: ha a bankokat az 1990-es években több százmilliárd forinttal lehetett konszolidálni, akkor ezt most meg kell tenni a magyar családokkal is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását