2024. május 7. - Gizella

Kaká az év játékosa

Az AC Milan brazil játékosát Kakát választotta meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az év labdarúgójának. Kaká ezzel duplázott, néhány hete ő kapta az Aranylabdát is. A brazil irányító ezzel bezsebelte a két legrangosabb elismerést a labdarúgás vil
2007. december 18. kedd 07:41 - Hírextra
Kaká most először kapta meg a FIFA év játékosa díjat ,amelyet hétfő este a FIFA zürichi évzáró gáláján vehetett át. A legtöbbször egyébként Zinadine Zidan és Ronaldo nyertek, mindketten három-három alkalommal. A 2006-os díjat Fabio Cannavaro nyerte.

A nőknél szintén brazil játékost díjaztak. A 21 éves Marta megvédte címét, másodszor vihette haza az elismerést. A FIFA Elnöki Díját is brazil labdarúgó nyerte, Pelé pályafutását ismerték el a díjjal. A Fair Play díjat idén a Barcelona együttese kapta. A katalán együttes ugyanis nagy összegekkel támogatja a rászoruló gyerekeket. A Barcelona nemrég szakított a hagyományaival és a csapat mezére felkerült az ENSZ Gyermekalapjának az UNICEF-nek a neve. A helyzet különleges, egyrészt, mert nem a szervezet támogatja a klubot, hanem fordítva, másrészt a Barcelona ezelőtt sosem viselt reklámfeliratot a mezén.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását