2024. május 8. - Mihály

Olimpiai veterán kitüntetése

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) kitüntetett három versenyzőt, mert a sportágnak az ötkarikás játékokra történő 1988-as bevezetése óta mind a hat olimpián indult. A trió tagja az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok svéd Jörgen Persson
2008. augusztus 18. hétfő 11:00 - Hírextra
Sem Persson, sem a másik két kitüntetett, a horvát Zoran Primorac és a belga Jean-Michel Saive nem nyert még olimpiai aranyat. Hétfőn a Pekingi Egyetem Sportcsarnokában vették át a kitüntetést az ITTF kanadai elnökétől, Adham Shararától.

A 42 éves Persson férfi egyesben kilencedik lett a 2004-es athéni, és negyedik a 2000-es sydneyi olimpián.

Sem Primorac, sem Saive nem jutott a legjobb 16 közé egyesben Athénban. A most 39 esztendős Primorac az 1988-as szöuli olimpián férfi párosban ezüstérmes lett, amellett kétszeres Európa-bajnok, háromszoros vb-második és -harmadik. A 38 éves Saive pedig egyszeres Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását