2024. május 13. - Szervác, Imola

Hűtlenkedik a vizibiciklibe szerelmes hattyú

Hűtlen lett vízibicikli-szerelméhez a münsteri Fekete Petra nevű hattyútyúk: a műanyag vízijárművet hús-vér hattyúlegénnyel váltotta fel.
2007. december 18. kedd 08:09 - Hírextra
Petra, a piros csőrű, fekete ausztráliai hattyú tavaly tévedt a németországi münsteri tóra, ahol teljesen belehabarodott a nála jóval nagyobb, de hattyú alakú vízibiciklibe. Fekete Petrát kezdetben Fekete Péternek hívták, mert azt hitték hím, a vízibicikli pedig nem adott igazán nemi támpontot, mégis kiderült a "nemes" tévedés, és utána a madarat Petrára nevezték át. A tyúk elválaszthatatlan volt a biciklitől, féltékenyen védte mindentől.

A közönséget és a bicikli tulajdonosát mindazonáltal meghatotta a románc, és gondoskodtak róla, hogy a "pár" együtt telelhessen a város állatkertjében. Ott aztán többször megpróbálták összehozni Petrát hús-vér fekete hattyúfikkal, sikertelenül. A hattyúk - mint számos más madárfaj - gondosan és általában egy életre választanak párt.

A minap azonban mégis faképnél hagyta a vízibiciklit Petra egy ifjú hattyúkakasért, az állatkert emberei pedig árgus szemmel figyelik, hogy csupán "egyéjszakás" kalandról van-e szó, vagy végleg vége a hattyú vonzalmának műanyag szerelméhez - adta hírül a német sajtó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását