2024. április 29. - Péter

Vallásos németek

A Bertelsmann Alapítvány karácsonyra közétett felmérése szerint Németország 18 év feletti lakosságának 70 százaléka fontosnak tartja a vallást 20 százalék pedig rendszeresen jár templomba is. A megkérdezettek 28 százaléka azt állította, hogy nem tartozik
2007. december 17. hétfő 12:58 - Hírextra
A kimutatás alapján a nök vallásosabbak, mint a férfiak. A gyengébb nem egyötöde, míg a férfiak 16 százaléka gyakorolja rendszeresen a hitét. A tanulmány elkészítöje szerint a felmérés adatai cáfolják azt a feltételezést, hogy a vallás kihalóban van Németországban.

A nemrégiben készített, hasonló felmérések összehasonlításából kiderül, hogy csupán az Egyesült Államokban buzgóbb a hit, ugyanis az amerikaiak 89 százaléka vallotta magáról, hogy vallásos és 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy templomba is jár.

A Bertelsmann Alapítvány felméréséböl kitünik az is, hogy a németek egyharmada római katolikus, vagy protestáns. A harmadik legnagyobb felekezet Németországban az iszlám. A zsidók a lakosság alig negyed százalékát teszik ki.

Némi meglepetést keltett, hogy a 18 és 29 év közti fiatalok több mint fele hisz Istenben és 14 százalékuk rendszeresen látogatja az egyházi szertartásokat is. Ezt az arányt ugyanis eddig jóval alacsonyabbnak gondolták.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását