2024. május 3. - Tímea, Irma

Új emlősöket találtak

Amerikai tudósok úgy gondolják, két új emlősfajt találtak Indonéziában - jelentette be a kutatócsoport hétfőn. A Conservation International (CI) amerikai székhelyű nonprofit szervezet kutatói idén júniusban egy törpe oposszumot és egy óriás patkányt fedez
2007. december 17. hétfő 10:14 - Hírextra
Az új oposszumfaj a legkisebb erszényesek egyike, a most felfedezett patkányfaj pedig ötször akkora, mint a városi rágcsálók. A kutatók jól megfigyelhették az óriási patkányt, mert nem fél az emberektől és gyakran meglátogatta a tudósok táborát.

A sziget indonéziai felén, a Foja-hegységben egy egész új világra bukkantak a tudósok 2005-ben. Akkor új növény- és állatfajok tucatjait találták ezen a területen. Az idei a második expedíció volt. A következő kutatóutat 2008 végére vagy 2009-re tervezi a csoport. Úgy gondolják, akkor új béka-, emlős-, lepke- és növényfajokat találnak majd.

"Megnyugtató tudni, hogy van még a Földön egy ilyen elszigetelt hely, ahol a vadvilág uralkodik" - mondta Bruce Beehler, az expedíció vezetője és a Conservation International alelnöke.

Az indonéz kormány természetvédelmi területté nyilvánította a Foja-hegységet. A Greenpeace szerint a világon Indonéziában tűnnek el leggyorsabban az erdők, évente 2 millió hektárnyi fát irtanak ki. A természetvédők szerint a Foja-hegység is veszélyben van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását