2024. április 26. - Ervin

Sztájkolnak a tanárok is

Az előzetes adatok szerint a hétfőn kezdődött munkabeszüntetésben mintegy 10 ezer pedagógus vesz részt, a sztrájk több száz iskolát érint országszerte - mondta Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke hétfőn az MTI-nek, hozzátéve,
2007. december 17. hétfő 10:12 - Hírextra

Pécsett az iskolák több mint felében sztrájkolnak - tájékoztatta az MTI-t Nagy Erzsébet, a PDSZ Országos Választmányának tagja, városi ügyvivő. Hozzátette: pontos adatok még nem állnak rendelkezésre arról, hogy mennyien nem vették fel a munkát.

Szólt arról is, hogy a munkabeszüntetés mértéke eltérő lesz, van ahol mindenki, máshol csak néhányan nem tartják meg az óráikat.

Komárom-Esztergom megyében egyedül Tatán kezdődött sztrájk két oktatási intézményben. A tanítás reggel nyolctól tíz óráig szünetel, mindkét iskolában megoldották a gyermekfelügyeletet - mondták el az MTI-nek az intézményekben.

Az MTI információi szerint Komárom-Esztergom megyében a két tatai iskolán kívül Esztergomban, Tatabányán, Kömlődön és Komáromban egy-egy intézmény csatlakozott a munkabeszüntetéshez.
Borsod-Abaúj-Zemplénben van olyan iskola, ahol az első, és van olyan, ahol az utolsó két órában sztrájkolnak a pedagógusok, de akad olyan oktatási intézmény is, például Tiszacsermelyen, ahol egész napos sztrájkot tartanak - mondta az MTI-nek Szendrei Zoltán, a PDSZ területi ügyvivője.

Tájékoztatása szerint sztrájkolnak a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, a szintén miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskolában, a kazincbarcikai Jókai Mór Szakközépiskolában, illetve a szintén barcikai központi általános iskolaként ismert intézményben, amely három iskola összevonásából áll.

Békés megye több oktatási intézményében is sztrájkolnak a Liga felhívásához csatlakozott pedagógusok. A dobozi általános iskolába hétfőn reggel nem érkezett diák, a tanári kar ugyanis időben jelezte az egész napos munkabeszűntetést - tájékoztatta az MTI-t Kiss János, dobozi pedagógus, a PDSZ országos választmányának tagja.

Szabó Endréné igazgató közlése szerint, ugyancsak szünetel az oktatás a békési Református Gimnáziumban, ahol a tanárok túlnyomó része csatlakozott a sztrájkhoz.

A dolgozók közel 10 százaléka nem vette fel a munkát a szeghalmi Péter András Gimnáziumban, ahol a többi pedagógus a nap folyamán biztosítja a helyettesítéseket - mondta Magyar István igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását