2024. április 25. - Márk

Több gyerek él

Több gyerek marad életben most, mint eddig bármikor, áll az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében. A szervezet adatai szerint 2006-ban kevesebb, mint tízmillió öt év alatti gyerek halt meg az egész világon.
2007. szeptember 13. csütörtök 10:25 - Hírextra
Az UNICEF vezetője, Ann Veneman történelmi pillanatként jellemezte a felmérés eredményét, ami szerint 2006-ban 9,7 millió öt év alatti gyerek halt meg az egész világon. A legutóbbi, 1990-es felméréskor ez a szám 13 millió volt. A jobb eredményt a UNICEF többek között a kolera elleni védőoltások és a malária elleni szúnyoghálók elterjedtebb alkalmazásának tudja be, valamint, hogy egyre több anya szoptatja gyermekét.

A 2006-ban elhunyt gyerekek közül 3,1 millió Dél-Ázsiában, 4,8 millió pedig Afrika szaharai részén halt meg. A fejlett országokban minden ezer gyerek közül mindössze hat vesztette életét. Kínában ez a szám 45-ről 24-re esett vissza, míg Indiában 115-ről 76-ra csökkent. Jelentősebb visszaesést mutattak ki még Marokkóban, Vietnámban, a Dominikai Köztársaságban és Madagaszkáron.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását