2024. május 11. - Ferenc

Megtört a spanyol átok

Megtört a spanyol labdarúgó-válogatott június 22-ére vonatkozó átka, ugyanis ezen a napon korábban három negyeddöntőt bukott el tizenegyesekkel, míg a most zajló Európa-bajnokságon büntetőkkel sikerült legyőznie Olaszországot a legjobb nyolc között.
2008. június 23. hétfő 10:55 - Hírextra
A "fekete nap" története 1986-ban kezdődött, amikor is a mexikói világbajnokságon 1-1-es döntetlent követően Belgium jutott a legjobb négy közé 11-esekkel. Éppen egy évtizeddel később az angliai kontinensviadalon a házigazdák állították meg a spanyol armadát a negyeddöntőben, miután 120 perc alatt nem született gól. A harmadik kudarc a 2002-es vb-n történt, amikor a társrendező Koreai Köztársaság együttese - jelentős bírói segítséggel - kihúzta a hosszabbítás végéig a 0-0-ás döntetlent, s büntetőpárbajban ismét az ibériaiak húzták a rövidebbet.

A spanyoloknak alapvetően nem kedvezett eddig, ha a 11-esekre maradt a döntés: mindössze egyszer, a 2002-es vb nyolcaddöntőjében nyertek az írekkel szemben, a másik három alkalommal alulmaradtak.

Június 22-e az olaszoknak sem a legkedvesebb napja. A Squadra Azzurra négy éve ekkor esett ki a legutóbbi kontinensviadalon, ugyanis hiába nyert 2-1-re Bulgária csapata ellen, a svéd-dán meccs 2-2-es eredménye azt jelentette, hogy az öt pont is kevés volt a továbbjutáshoz. Az olaszok másik, e naphoz kötődő negatív élményéhez 1988-ig kell visszatekinteni: húsz esztendeje a Szovjetunió alakulata 2-0-ra győzte le az azúrkék csapatot az Eb elődöntőjében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását