2024. május 9. - Gergely

Négy iskola sztrájkolt Vas megyében

Vas megyében négy iskola csatlakozott a sztrájkhoz. Körmenden a Somogyi Béla Általános iskolában reggel 8 és 10 óra között szünetelt a tanítás, Szentgotthárdon egy integrált oktatási intézményhez tartozó két általános iskolában és egy gimnáziumban sem ta
2007. december 17. hétfő 11:16 - Hírextra
 Karakai József, a körmendi Somogyi Béla Általános iskola igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: tantestületük egésze részt vesz a sztrájkban, egyetértenek annak célkitűzéseivel. Az iskolájukba járó 480 gyerek felügyeletéről a sztrájk ideje alatt is gondoskodnak.
Tonweber Ágnes, a szentgotthárdi egyesített oktatási intézmény tanára szerint a három iskola pedagógusainak 95 százaléka támogatja a sztrájkot és részt is vesz abban. Ezekben az iskolákban sem volt tanítás az első két órában, de a gyerekek felügyeletét megoldották.
Vas megye több oktatási intézményében kék szalaggal fejezik ki a sztrájkolókkal szembeni szolidaritásukat a pedagógusok.

Tolna megyében csupán néhány oktatási intézményben sztrájkolnak. Lemle Béláné, a szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a pedagógusok fele az első három órában sztrájkol, őket kollégáik helyettesítik, így egy tanóra sem marad el.

Zala megye több középiskolájában kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak; a leghosszabb időre, hat órára, egyedül a zalaegerszegi Apáczai Csere János Általános Művelődési Központban jelentettek be munkabeszüntetést.

A gimnáziumot, könyvtárat, művelődési házat és nevelési tanácsadót is magába foglaló intézményben a 70 dolgozóból csak nyolcan vették fel a munkát reggel nyolc órakor - tájékoztatta az MTI-t az Apáczai ÁMK igazgatója. Bogdán Mariann elmondta: a többműszakos intézményben biztosítják az alapszolgáltatásokat, tehát nyitva a könyvtár, és a diákoknak is tartanak ügyeletet, de ez utóbbit senki nem vette igénybe.

Az intézmény 61 közalkalmazottat és 9 óraadót foglalkoztat, közülük nyolc dolgozó - csupán egyikük tanár - nem csatlakozott a sztrájkolókhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását