2024. május 6. - Ivett, Frida

Mikola bírált

Az egészségügyi reformot és az egészségbiztosítási átalakítást bírálta Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter ezzel szemben igazságos, fenntartható és jobb minőségű ellátásról
2007. december 17. hétfő 15:44 - Hírextra
Mikola István szerint az egészségbiztosításról szóló törvény - amelyről hétfőn szavaz a parlament - a szegények kisemmizését, a nyugdíjasok, kispénzűek ellátásának megvonását teszi lehetővé. A politikus az egészségügyi miniszternek azt kívánta, hogy amikor felbontja a pezsgőt, az akkorát durranjon, hogy ne hallja meg az ablaka alatt a reform ellen tüntető embereket.

Szili Katalin házelnök előzőleg megszakította Mikola István felszólalását, és figyelmeztette, hogy a házszabály szerint napirend előtt csak olyan témáról lehet beszélni, ami nem szerepel a Ház napirendjén.

Horváth Ágnes feltette a kérdést: vajon az emberek nem azért protestálnak-e, hogy jobb legyen az egészségügyi ellátás, megszűnjön a hálapénz és mindenki ugyanolyan ellátását kapjon. Ha így van, akkor ez azt jelenti, hogy mindannyian ugyanazt akarjuk: igazságos, fenntartható, jobb minőségű ellátást, és erről szól a mostani átalakítás - hangsúlyozta az egészségügyi miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását