2024. április 23. - Béla

Engedély nélkül újraindították a 4-es metró fúrópajzsát

A közlekedési hatóság engedélye nélkül újraindították a 4-es metró déli fúrópajzsát - tájékoztatta a DBR Metró Projekt Igazgatóság az MTI-t kedden.
2008. augusztus 19. kedd 16:20 - Hírextra
"Tegnap este tíz óra körül újraindult a déli fúrópajzs. Ma délelőtt ezért felhívtuk a Nemzeti Közlekedési Hatóság figyelmét erre, levélben tájékoztattuk erről a tényről, és kértük, hogy a - véleményünk szerint - jogsértő magatartás kapcsán intézkedjen" - erősítette meg az index.hu hírportál információját a DBR.

A metrót építő Bamco konzorcium úgy döntött, hogy a hatósági véleményt nem veszik figyelembe és folytatják az építkezést. A DBR nem tartja elfogadhatónak, hogy engedély nélkül dolgozik a konzorcium. A DBR ebben a helyzetben csak annyit tehetett, hogy értesítette a hatóságot a jogsértésről - tette hozzá az igazgatóság.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

A párjához képest előrébb járó déli pajzsot tíz napja állították le a Gellért térnél, azt követően, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság felfüggesztette a 4-es metró alagútjának építését a Gellért térnél. Az építkezést azért kellett leállítani, mert egy úgynevezett átkötő alagútra nem kért engedélyt a kivitelező.

A DBR Metró Projektigazgatóság szerint a munkálatok felfüggesztésével nem került veszélybe a 4-es metró 2011-es átadása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását